Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK SDP-A

Grbin priznao poraz: 'Što će se dogoditi, o nama u ovom trenutku više ne ovisi'

Zagreb: Peđa Grbin na konferenciji za medije objavio kako nema ništa od dogovora SDP-a i Domovinskog pokreta
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.05.2024.
u 16:57

"Još jednom se pokazalo da postoje brojni koji jedno tvrde prije izbora, drugo rade nakon. Mi u SDP-u u to ne spadamo", rekao je.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin objavio je da više neće razgovarati o formiranju antikorupcijske većine u Saboru jer su utvrdili da su daljnji pregovori suvišni i nepotrebni, za što optužuje DP koji, kaže, jedno govori prije, a drugo poslije izbora pa su odlučili pružiti ruku onima koji su krali.

- Još jednom se pokazalo da postoje brojni koji jedno tvrde prije izbora, drugo rade nakon. Mi u SDP-u u to ne spadamo", rekao je te dodao: "Smatramo da je najpoštenije bilo ono što smo govorili, a to je da konstituiramo saborsku većinu, da napravimo ono što smo se kleli, da onda raspustimo Sabor i odemo na izbore. Što će se dogoditi, o nama više ne ovisi". 

- Ja sam utvrdio realnost, a realnost je da u hrvatskoj politici i dalje egzistiraju stranke koje jedno govore, drugo rade. Je li moj poraz što je DP nevjerodostojan? Ne nije. Mi smo utvrdili realnost i u ovom trenutku svaki daljnji pregovori su suvišni - kazao je Grbin. 

- Već u izbornoj noći čestitao sam svim strankama koje su izabrane u Sabor i svima koji su izabrani kao zastupnici -  naveo je te dodao kako će u Saboru, između ostaloga, predlagati neke stvari za koje smatraju da su ispravne te zalagati se za interese građana koji su im dali povjerenje i izabrali ih u Hrvatski sabor.

Naglasio je da bi najpoštenije bilo da se opozicija dogovorila oko konstituiranja saborske većine i da se 'onda provede nekoliko pitanja za koja su svi u opoziciji kleli da su ispravna i nakon toga raspusti Sabor pa početkom jeseni odemo na izbore'. 

POVEZANI ČLANCI:

Upitan hoće li Plenković s DP-om uspjeti da Vlada ne ode previše desno, Grbin kaže kako je HDZ danas ostao isti kakav je bio i do sada, iako se Plenković prije osam godina kleo da će promijeniti HDZ te da je, otišavši prošli vikend u krčmu u Sotinu, priznao poraz svoje politike i onoga što je tvrdio da jest. „HDZ jeostao stranka osuđena za korupciju, čiji dužnosnici i prošlog tjedna bivaju uhićeni zbog primanja mita i kriminala na katastrofi i potresu i stranka koja je stavila šapu na pravosuđe. Brojni drugi, između ostalih i Hrebak, su joj sekudirali u tome. Stranka je ostala ista po pitanju lopovluka, a vidjet ćemo je li takva i po pitanju nacionalizma”, ustvrdio je.

Dodao je i da je u izbornoj noći čestitao svima izabranima, a da mu higijena ne dopušta da čestita HDZ-u što će i dalje krasti Hrvatsku.

Na pitanje je li očekivao da će se razbiti jedinstvo manjinaca, kazao je da je stav SDP-a da se u prava manjina, a u to spada i jedinstvo, ne treba dirati jer, ističe, ako je danas na tapeti jedan pa se popusti, sutra će na red doći i ostali, a onda je prekasno za rješavanje problema. SDP nikada nije radio na razbijanju nacionalnih manjina, ni onda kad se oko nekih stvari nismo slagali, dodao je,

Iz opozicijskih redova pokrenuti inicijativu za smjenu Turudića

Najavio je kako će iz opozicijskih redova pokrenuti inicijativu za smjenu Turudića, jer je sada jasno da će postati glavni državni odvjetnik, kao i brisanje sramotnog članka 307.a KZ-a, ali i još niz inicijativa vezano uz standard građana i umirovljenika. Bit će zanimljivo gledati dvoličnost onih koji su se iz opozicije također za to zalagali.

„Činjenica je da je politička opcija koja je imala mogućnost da se bori protiv korupcije, a to je DP, izabrala opciji da stranci pravooćno osuđenoj za kriminal osigura još neko vrijeme na vlasti”, zaključio je Grbin.

GALERIJA Vinski podrum, veterinarska stanica, kafić... Ovo su neobična biračka mjesta u Hrvatskoj
Zagreb: Peđa Grbin na konferenciji za medije objavio kako nema ništa od dogovora SDP-a i Domovinskog pokreta
1/15
Ključne riječi

Komentara 65

FD
franjo.durinic
15:43 06.05.2024.

Gdje su pare lopino za odvojeni život

PR
prajdali100
15:19 06.05.2024.

Čovjek tek sada shvatio da je izgubio ! Je li ovo moguće? Još nije dao ostavku!? Pa kakav je to lik !

Avatar CUBE
CUBE
15:15 06.05.2024.

Postoje neki koji su predsjednici a obećali bit premijeri da se nešto i njih pita, ti sada šute šta s njima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije